Behandelingen

Afhankelijk van het hondenras en de vachtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk.
Bij Dierensalon Jollytrim worden alle honden getrimd volgens de originele trimschema's. Maar als u hier een aanpassing op wilt is dit natuurlijk mogelijk.
Ruwharige honden worden geplukt, of gestript. Vaak zijn dit de Terriërrassen en de Schnauzers.
Van andere rassen is het nodig dat de vacht wordt uitgedund, dat noemen we effileren. Dat zijn de Spaniëls, Setters, Retrievers en honden met soortgelijke vachten. Maar ook langharige honden kunnen in een meer praktisch model geëffileerd worden.
Krulvachten worden over het algemeen geschoren en/of geknipt. Maar ook andere vachtsoorten kunnen geschoren worden als u dat wilt.
En dan hebben we de honden met veel onderwol. Deze honden kunnen wij in de ruiperiode van al het overtollige haar af helpen. Voorbeelden van honden met veel "wol" zijn; De Berner Sennen hond, de Chow Chow en o.a. de keesachtige. Maar ook kortharige honden zoals o.a. de Labrador Retriever en Rottweiler kunnen last hebben van veel onderwol.
Langharige honden kunnen last krijgen van klitten. We kunnen uw hond dan voor u ontklitten.
Wij zijn er ook om u advies te geven!
Natuurlijk kunt u bij Jollytrim uw hond ook alleen brengen voor een wasbeurt of een borstelbeurt en/of voor het reinigen van het gebit.

Bij iedere volledige trimbeurt worden de oren schoongemaakt, de nagels geknipt mits dit nodig is, teken verwijderd, naar het gebit gekeken en uw hond wordt gewassen en droog geföhnd. Tijdens de behandeling voeren we een algehele inspectie van huid, de vacht en de conditie van de hond uit.

Meer informatie en foto's van de verschillende behandelingen vindt u via het menu links op deze pagina.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd een mailtje sturen of telefonisch contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Dierensalon Jollytrim, Jolanda van Megen
Telefoon nr. 06-29129087
Email: jolandavanmegen@hotmail.com
Dit is Gaia, een kruising Chow Chow en heeft daardoor een gecombineerde vacht. Gaia hebben we ontwold, geplukt, geëffileerd en geknipt. Op de foto's hieronder kunt u het resultaat zien.